Improved intercultural communication
Karin Ellis: (+47) 911 83 895

Tilbakemeldinger

I really liked your teaching-lecturing style. I have been teaching for 18 years now, (virtual, international, traditional settings…) and I know methods about how to be efficient in a classroom. So, you really did an excellent job with «Working with Norwegians» in Tromsø, congratulations for that.

– María-Fernanda González Rojas
Tromsø

Thank you so much for the wonderful course.
Having lived in Norway for many years, I have attended similar courses, but this was special and more rewarding. It was also a good course on leadership qualities in general. The timing and content was excellent.
Thank you !!

– Jiju K Jose
Oslo

Thank you very much for the presentation and thanks for the very beautiful course! Although I am few years in Norway (og jeg skulle snakke mer norsk enn nå!) I came across many things I did not know.
Largely useful and fun to attend 🙂
Takk for meg!

– Georgios Kalantzopoulos
Oslo

Takk for et kjempebra kurs! Dette var virkelig nyttig.
Du var engasjerende!
Jeg vil anbefale alle mine kollegaer til å delta på kurset!

– Per Jon Petlund
Oslo

Takk for et svært vellykket kurs! 🙂
Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger i dag.

En av karene som ikke alltid er så lett å gjøre fornøyd, var helt over seg over hvor bra han syns dette var. Det er en meget god attest å få! 🙂

Lykke til videre med kursingen din. Jeg tror dette er et veldig viktig arbeid!

– Bjarte Jensen
Bergen

Jeg deltok på «Working with Indians» og har gitt toppkarakter på alle evalueringsspørsmålene. Og ja – jeg ville anbefalt kurset til andre. Helt klart kunne jeg unngått kommunikasjonsproblemer, og ikke minst frustrasjoner om jeg hadde vært på kurs tidligere. Spesielt interessant med selve kjernen, – hvordan vi snakker, hva vi skal si for å få ønskede svar, og alt rundt dette med ikke å tape ansikt.

– Marianne Stockinger
Oslo

Thanks for such interesting presentations. For sure we are more prepared to face life in Norway. I’ll keep in mind responsibility and honesty.

By the way, you made it really entertaining. I didn’t feel tired at all after four hours in the evening. I can feel you do your job with love!

– Santiago Movilla Blanco
Bergen

Jeg synes det var en veldig spennende, morsom og lett tilgjengelig trening.
Du er flink til å undervise og formidle begreper på en underholdende måte!

– Patrick Tahiri
Oslo

Jeg har brukt litt tid på å fordøye kurset – «Working with Indians» – og jeg er veldig glad for det vi lærte om Indisk livsanskuelse, verdier og tenkemåte.
Jeg er blitt mer bevisst på hva vi som nordmenn er, og det kommer jeg til å ha nytte av også i møte med folk fra andre kulturer.

– Arne Magnus Ringøen
Oslo

Tusen TAKK for nok en inspirerende sesjon. Jeg lærer mer og mer om hvordan få til bedre kommunikasjon med indere. Relief! 🙂
Jeg satte spesielt pris på at du viser respekt og har stor sans for India.
Dette gir et trygt fundament til kurset.
Lykke til med å spre dette viktige budskapet videre! 🙂

– Görel Speed
Oslo

Treningen var kjempebra! Du tok oss med storm!

– Azra Dervisic
Oslo

I attended the “Working with Norwegians» course in Oslo. I must admit a certain amount of skepticism initially. As soon as I got a feel for the agenda, though, I was completely convinced I had made the right choice.

It was the single best thing I did since I moved to Norway. The whole course was one series of «lightbulb moments» one after another explaining things I had missed, misunderstood and otherwise just didn’t ‘get.’

If you have a chance to take the course, I’d highly recommend it!

– Jennifer Tierney Sveigdalen
Lillehammer

Jeg vil hjertelig takke for foredraget «Cultural awareness as a too to succeed with Global Sourcing». Innspillene jeg plukket opp der viste seg å være av kritisk viktighet under oppstarten av teamet vårt. Vi pratet om kulturforskjellene, og jeg fikk feedback fra teamet om at det var mange brikker som falt på plass for dem når det gjaldt hvordan jeg oppførte meg, og i måten jeg kommuniserer systemkrav og forventninger til dem.

Teamet i Minsk ser nå på denne ”friheten” som en mulighet til faglig og personlig utvikling, og dette gjenspeiler i måten de oppfører seg på overfor meg i vårt daglige arbeidet. Så igjen, hjertelig takk!

– Bjørn Otto Vasbotten
Bergen

Jeg hadde en virkelig åpenbaring i går! Jeg hadde lyst å hoppe opp og ned under kurset og rope «Halleluja!!». Tusen takk!

Jeg fikk så mye innsikt på kurset at jeg plutselig forsto hvorfor jeg har hatt så mye frustrasjon og tvil de siste seks årene. Jeg føler meg som en religiøs konvertitt. For en lettelse !! Det er sant: Utdanningssystemet og kodene på arbeidsplassene i Norge er annerledes. Den norske måten å gjøre ting på, er mistenkelig lik den britiske forretningskulturen, men er likevel drevet av et sett med uuttalte regler som er bortimot, og til forvirring, stikk motsatt av det jeg var vant med!!

Det norske utdanningssystemet og arbeidslivet ble gjennomgått på en grundig og ny måte. Jeg hadde ikke sett disse tingene så tydelig før. Jeg lærte også at jeg, selv om jeg har andre forhåndsprogrammerte regler, kan gjøre noen enkle og praktiske ting som vil hjelpe enormt. Jeg fikk flere tips om forventet atferd. Graden av forståelse jeg har fått nå bare på noen få timer, har fjernet en forferdelig oppdemmet frustrasjon

Det høres kanskje opplagt ut, men tro meg: Det å ha noen på innsiden som forklarer dette i dybden, men likevel på en lett forståelig måte, er gull verdt! For å gjøre det helt klart: Jeg vil anbefale alle utlendinger som arbeider i Norge å delta på dette kurset.

– Georgia White
Bergen

Jeg lærte masse på ditt kurs og ikke minst fra dine innspill etter kurset! Jeg er veldig fornøyd med vårt samarbeid med det indiske teamet etter kurset! Tusen takk til deg, Karin!!! 🙂

– Elena Nikolaevna
Oslo

Jeg vil bare si takk for den interessante forelesningen du holdt for oss. Jeg har nå studert nordisk språk, litteratur og etnologi i nesten 6 år, men har aldri fått så god innsikt i den norske kulturen og væremåten som jeg fikk på foredraget ditt!

– Mathias Christmann
Tyskland

Jeg har bodd i Norge i åtte år og ble svært overrasket da jeg innså at selv etter alle disse årene, kunne jeg lære mer om nordmenn!

Temaene i kurset var veldig gode og dekker de fleste utfordringer utlendinger vil møte når de arbeider med nordmenn. Det gikk noen lys opp for meg i løpet av kurset! En av åpenbaringene var uttrykket «frihet under ansvar», som jeg hørte for første gang på kurset! Det gjorde at en del brikker falt på plass for meg! Takk for det! 🙂

Du har gjort et sterkt inntrykk på meg: Jeg har aldri møtt en så engasjert og karismatisk kursinstruktør! Fortsett med å gjøre en fremragende jobb! Og takk for at du hjelper «oss» med å forstå «dere» bedre!

– Biljana Dragisic
Oslo

I was a postdoctoral researcher at NTNU when I attended one of your courses «Applying for Jobs in Norway». Now I have found a position in a good Norwegian company in the field my interest. It was quite tough but very interesting interview series and I was lucky enough to reach my final goal.

I personally believe that taking your course helped me a lot in the case of both job application and interview preparation. I was able to remember most of the important points/tips from your lecture. Finally I would like say a big thank you very much for sharing very useful and effective information.

– Daham Gunawardana
Trondheim

Dette var veldig nyttig – jeg jobber i et prosjekt med Ukraina (første i selskapet, og da var vi helt grønne på alle ting) og vi har nok tråkket i salaten noen ganger…. Vi har lurt på og følt på ting som du satte ord på i går. Kjempebra!

– Bodil Strand
Oslo

Denne type trening bør være obligatorisk før man etablerer kontakt med India for å unngå kritiske feil og misforståelser fra starten av!

– Trond Christophersen
Oslo

I have been to Norway twice before but I have never attended this type of training describing all about the Norwegian culture. This training will really help us coming more forward and adapt the Norwegian culture with ease. I would recommend this cultural training to all Non-Norwegians visiting Norway!

– Anil Shetty
India

It was a pleasure meeting you today at the «Working with Norwegians» and «Applying for a Job in Norway» seminars. The knowledge and information that I gained from you are very valuable and insightful, and it was exactly what I needed as a job seeker in Norway. Moreover, it was inspiring to meet someone who successfully managed to build her own company.

– Cinthya Sopaheluwakan
Trondheim

1376158-lite

Kontakt oss

karin@ellisculture.com

Telefon: (+47) 911 83 895
www.ellisculture.com

Fleslandsvika 22
5258 Blomsterdalen
Bergen

Finn oss på Facebook

Logo_web 142x130

Tilbakemeldinger

Attending “Working with Norwegians" was the single best thing I did since I moved to Norway. The whole course was one series of "lightbulb moments" one after another explaining things I had missed, misunderstood and otherwise just didn't 'get.'

Read more ...