Kunsten å søke jobb i Norge

Av Karin Ellis

kr 200, - (gratis frakt)

Pakkepris: kr 400,-

Kunsten å søke jobb i Norge
Kunsten å arbeide med nordmenn

Arbeidsledigheten i Norge har vært blant den laveste i Europa i en årrekke. Norge hadde en økonomisk nedgangstid etter et dramatisk fall i oljeprisen, men i 2018 er det blitt mindre arbeidsledighet og færre oppsigelser enn før fallet i oljeprisen.

Det er nå mange ledige stillinger og for få jobbsøkere, noe som har ført til mangel på kvalifisert arbeidskraft i Norge. I mange tilfeller klarer ikke norske arbeidsgivere å finne kvalifiserte kandidater for sine stillinger, og noen ganger må de ansette mindre kvalifiserte kandidater enn de hadde håpet på. Det er derfor et bra tidspunkt å søke jobb i Norge.

Utfordringene med å finne arbeid bør imidlertid ikke undervurderes. Det kan være vanskelig for utenlandske arbeidssøkere å få jobb i Norge – dette gjelder spesielt den første jobben, og ikke minst hvis du mangler tidligere arbeidserfaring. Norske arbeidssøkere sliter også med å få sin første jobb, siden de fleste arbeidsgivere ser ut til å ønske å ansette personer med arbeidserfaring.

‘Kunsten å søke jobb i Norge’ er skrevet spesielt for arbeidssøkere som ikke har vokst opp i Norge og vil hjelpe deg med å knekke de skjulte kodene på det norske arbeidsmarkedet. Den er skreddersydd for ditt behov og vil veilede deg trinn for trinn gjennom jobbsøkingsprosessen med tips om hva som er lurt å gjøre.

Du vil lære hvordan du bør lese og tolke stillingsannonsen og hvordan du skal skrive søknadsbrev og CV som passer i det norske arbeidsmarkedet. Boken forklarer hva du bør legge vekt på, slik at du kan fremstille deg selv på en troverdig måte ovenfor de som skal ansette deg. Du får råd om hvordan du kan håndtere den ekstra utfordringen det er å være utenlandsk arbeidssøker, og du vil lese om hvilke feil utlendinger vanligvis gjør når de søker jobber i Norge.

Denne boken vil også forklare hvordan norske arbeidsgivere tenker og hva de prioriterer når de velger kandidater. I tillegg dekker den personlighetstester, hvorfor de brukes og hvordan du bør håndtere disse.

Denne boken er basert på mine egne erfaringer, både som jobbsøker og leder hvor jeg bl.a. drev med rekruttering. Den er også basert på resultater fra forskning, samt innspill fra norske arbeidsgivere og utenlandske jobbsøkere på kursene mine. Ved å dele denne informasjonen med deg, tror jeg du vil bli bedre forberedt og få økt selvtillit når du søker jobber i Norge.

Eksempler på tilbakemeldinger fra boken og kurset med samme navn:

Takk for boken. Den er velskrevet, lett å følge og full av nyttige råd. Etter at jeg har lest boken din og tatt i bruk anbefalingene dine, ble jeg innkalt til intervju for første gang. Er det ikke utrolig? Jeg tror boken din var en svært god hjelp for å komme til dette intervjuet.

Hossein Baharmand
Kristiansand

 

 Jeg var forsker ved NTNU da jeg deltok på kurset ditt “Applying for Jobs in Norway”. Nå har jeg funnet en stilling innen mitt kompetanseområde i et godt norsk selskap. Det var en ganske tøff, men veldig interessant serie med intervjuer, og jeg var så heldig at jeg nådde mitt endelige mål.

Jeg tror personlig at det å delta på kurset ditt hjalp meg veldig, både i forhold til jobbsøknaden og forberedelsene til intervjuet. Jeg greide å huske mesteparten av de viktige poengene/tipsene fra kurset. Til slutt vil jeg gjerne rette en stor takk for at du deler så nyttig og effektiv informasjon.

Daham Gunawardana
Trondheim

 

Denne boken finnes også på engelsk under tittelen ‘Applying for jobs in Norway’, vennligst se den engelske versjonen for informasjon om denne utgaven.